Brasiliansk bokdesigner João Doria presenterer den kreative prosessen bak katalogen for utstilling «Munchs Laboratorium – Veien til Aulaen»
Som en del av 200 årsjubileet til Universitetet i Oslo arrangerer Munch-museet utstillingen «Munchs Laboratorium – Veien til Aulaen». Utstillingen viser historien bak Munchs aulamalerier og fokuserer i detalj på konserveringen av maleriene.
– Museet ønsket at vi skulle designe en illustrasjonsrik og variert katalog der leseren kunne utforske noe nytt på hver side, forteller designer João Doria.
– I forhold til de opprinnelige spesifikasjonene valgte vi å minske formatet betraktelig, slik at vi kunne holde oss innenfor budsjettet og samtidig øke sidetallet med omlag 80 prosent. Dette valget tillot flere bildeoppslag med mulighet for større variasjon. Dette førte til at boken ble et objekt som kan holdes i hendene, fremfor en coffee-table-bok.
Boken inneholder 11 rikt illustrerte akademiske artikler om ulike aspekter ved aulamaleriene. Artiklene beskriver blant annet Munchs tidlige skisser til maleriene, den politiske debatten omkring konkurransen i 1909, aulaens arkitektur og detaljerte beskrivelser av konserveringsprosessen som er utført av museet. I tillegg inneholder boken historiske tekster av Edvard Munch og Ludvig Ravensberg.
Den 13. oktober kl. 18.00 holder designer i Laboremus Oslo, João Doria foredraget «Veien til katalogen» om designprosessen bak utgivelsen. Foredraget skjer på Munch-museet.
Trespråklig praktverk. Katalogen finnes på tre språk: norsk, engelsk og tysk. Omslagene viser ulike utsnitt av de tre hovedverkene, «Solen», «Alma Mater» og «Historien». Fotograf Eirik Helland Urke fikk i oppdrag å ta et panoramafotografi av den nyoppussede aulaen. Dette fotografiet er benyttet i en av bokens utbrettsider.