Vil du lære mer om Brasils mangfoldige natur? Da må du ikke gå glipp av BBCs dokumentaren som NRK sender fra og med 1. juni. Brasils viller natur (Wild Brazil) viser gjennom 3 episoder biomangfoldet i Brasils villmarken. Amazonas (nord Brasil) og Pantanal (midt Brasil) får særlig fokus i serien. Begge regioner er blant de viktigste og mest komplekse økosystemer i verden.
Brasils ville natur er en dokumentarserie som ble sendt i Storbritannia i år, og som i alle BBCs naturdokumentarer viser fantastiske bilder fra steder som de fleste mennesker ikke en gang har drømt om. Adam White er mannen bak dokumentaren som tar seerne gjennom elvene i Amazonas stapfulle av piranjaer, møter jaguare, kjempe otere og farlige kayman krokodiler.
Brasil var et av de første landene som boikotte jakt, og i motsetning til andre land med store villmark, er jakt fortsatt tabu. Som et resultat, er dyrelivet i Brasil større, og artene frykter «menneskelige observatører» som de ville gjort i andre deler av verden. White har gjennom dokumentaren fulgt tett på flere dyrearter som vil være mildt sagt eksotiske for norske seerne.
Serie er delt i tre episoder:
1. juni kl. 20.05 på NRK 1 – (Wild Brazil – A Dangerous World 1:3) Hjertet av Sør-Amerika er både vilt og vakkert. Her bor utallige arter som må klare seg i flom, hete og tørke. Apekatter, svære otere og nesebjørner må raskt bli selvstendige for å kunne klare seg. Filmteamet har kommet svært nær de spesielle dyrene.
8. juni 19.30 på NRK 1 – (Wild Brazil – Facing the Flood) (2:3) Monsunregnet og flommene forvandler naturen i Brasils villmark, og dermed levekårene for alle som bor der. Ungene til apekattene, den store oteren og nesebjørnfamiliene har mye å lære før vannmassene flommer over dem.
22. juni 20.45 på NRK 1 – (Wild Brazil – Enduring the Drought) (3:3) Etter monsunregnet følger en tørkeperiode som krymper sumpområdene og elvene. Dyrenes evne til å klare de ekstreme endringene blir satt på en hard prøve når de store villnissene står i full fyr. Men i god tid klarer de unge dyrene å bli selvstendige nok til å greie seg på egen hånd.